dimarts, 3 de març del 2009

Les Cabòries de l'Ajuntament d'Amer

Obrir un bloc, com el d'Amer, és com obrir un llibre amb molts de fulls per col·locar. Perquè només cal sortir al carrer per descobrir debat del poble. Moltes vegades res de positiu. 

Que passa a Amer?  Perquè la Classe política està tan allunyada del poble, que fa que Amer més que mai necessiti un canvi. El problema que descobrir aquestes notícies et sobten. Sembla que a Amer durant molt de temps les coses s'han fet molt malament. Reescric una de les notícia del Punt: No sé qui és més correcte Joan Güell o en Xavier Tarda.

Amer denuncia l'exalcalde Joan Güell per presumptes irregularitats en quatre llicències urbanístiques

L'alcalde diu que «s'ha fet mal al poble» i Güell ho qualifica de «decisió política»

'alcalde d'Amer, Xavier Targa (Esquerra), ha portat l'exalcalde del municipi, Joan Güell (IA), a la fiscalia per quatre llicències urbanístiques concedides presumptament de manera il·legal durant el seu mandat. Güell va reaccionar ahir afirmant que la decisió de l'alcalde només es pot entendre per qüestions d'«oportunitat política», i va exposar que està «a disposició de la fiscalia». Sobre el contingut de les denúncies, Güell no es va voler pronunciar «per no interferir en la feina de la fiscalia».

«Sóc el primer interessat a aclarir si les llicències són mal donades, vull que s'aclareixi», va afirmar Güell ahir. L'Ajuntament d'Amer ha portat l'exalcalde a la fiscalia per dues llicències donades en un edifici de la plaça de la Vila i que ara han estat declarades nul·les de ple dret, per una llicència donada en un bloc que ocupa la via pública i que vulnera les normes subsidiàries i per una altra llicència donada per a un habitatge unifamiliar ens uns terrenys on no es podia construir. Igualment l'alcalde també ha portat a la fiscalia l'antiga comissió de govern de Güell, dos extècnics municipals, diversos promotors immobiliaris i dos arquitectes.

Targa va afirmar ahir que en tots aquests casos «hi ha hagut habilitació del ple» per tal que l'Ajuntament emprengués «les accions legals que cregués convenients». L'alcalde considera que arribats en aquest moment «s'ha de manifestar el fiscal». «Si hi ha responsabilitats algú les ha d'assumir. S'ha fet un dany al poble i a la credibilitat dels polítics locals», va afirmar l'actual alcalde d'Amer. En la denúncia s'afirma que l'exalcalde podria haver incorregut en delictes de prevaricació, d'infidelitat de custòdia de documents, contra l'ordenació del territori, falsedat de documents públics, frau funcionarial i omissió del deure de perseguir delictes.

«Decisió política»

Güell va respondre a la notícia acusant l'alcalde d'haver pres «una decisió política sense esperar com acabaven els expedients administratius de revisió d'ofici», ja que, va recordar, només ha acabat el referent a les dues llicències de la plaça de la Vila. Güell considera que els motius que han dut l'alcalde a portar els casos a la fiscalia «només els sap ell», però va considerar que la decisió de l'alcalde és més per qüestions «d'oportunitat política que no pas per altres fonaments». Sobre el contingut en si de les denúncies fetes per l'alcalde, Güell ahir no va voler dir res, ja que creu que no toca, «per no interferir en la feina de la fiscalia».

Targa va arribar a l'alcaldia el 2007 pel suport inesperat de Güell, però un any després va expulsar el seu grup del govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada